Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Bli bedre kjent med Jesper

Jesper Johansen

Bli bedre kjent med Kameo Norges nye daglige leder, Jesper M. Johansen! Vi har tatt en prat med Jesper og her forteller han om hva som driver han, hvilke forventninger han har til det kommende året og hvorfor Kameos bedriftskultur er helt unik.

  • Del:

Beskriv deg selv med noen få ord

- Ambisiøs, positiv, morsom og nysgjerrig. 


Hva driver deg?

- Jeg synes der er vedlig spennende å være med på å skape en endring. I Kameo er jeg med på å utfordre det finansielle markedet, både når det gjelder investeringsmuligheter, men også for å gi sunne og sterke selskaper en ny mulighet til å skaffe finansiering.

Jeg synes også at Kameos visjon og misjon appellerer enormt til med – og å være med på å skape verderier og løse problemer for å nå denne visjonen er en av de største drivkreftene for meg personlig.


Hvilke forventninger har du for året 2023?

- Jeg forventer at 2023 – som vi også så i løpet av 2022 – fordatt vil være et år preget av lavere vekst og generelt større usikkerhet. Men 2023 vil samtidig være et år hvor vi ser mange muligheter for å hjelpe enda flere flinke eiendomsutviklere med finansiering, samtidig som vi leverer en sterk risikojustert avkastning til våre mange tusen investorer. Det er spesielt tre faktorer vi mener gir gode muligheter for et sterkt 2023:

  • Byggeprisene ser ut til å ha stabilisert seg
  • Dyktige eiendomsutviklere kan utnytte et endret marked til å forbedre kjøpssituasjonen sammenlignet med 2022.
  • Bankene, som fortsatt har et tungt fotfeste i markedet generelt, har blitt mer restriktive på grunn av (for) høy eksponering og nye kapitalkrav.

Dette kombinert med en sterk risiko- og kredittanalyse mener jeg gir Kameo veldig mange muligheter i 2023 og på lengre sikt. Vår track-record, avkastning og tapshistorikk bør derfor være et sterkt signal til alle våre samarbeidspartnere og investorer om at Kameo er på topp.

Vi står derfor veldig sterkt for å løfte både volum og inntjening i 2023 på tvers av Danmark, Norge og Sverige.


Hvor viktig er bedriftskulturen for å nå disse målene? 

- Kulturen er helt unik på Kameo. Vi er alle klar over at vi jobber for noe som på mange måter er større enn oss selv – å åpne det finansielle markedet for den store befolkningen – og dette gjenspeiles i alle de daglige oppgavene som dette dedikerte teamet utfører, og ikke kun på årlige og halvårlige strategimøter.

En klok person sa en gang: ”Culture eats Strategy for Breakfast”.

Å ha en sterk kultur og evnen til å løfte som et team er helt avgjørende for hvor stor suksess Kameo kan bli både på kort og lang sikt. Med en liten organisasjon og et flatt hierarki har vi muligheten til å tilpasse oss raskt og utnytte de mulighetene som oppstår i markedet.

Samtidig har vi det veldig gøy og gjør et poeng ut av å feire alle de små og store suksessene, f.eks. når et prosjekt fulltegnes, tilbakebetales, når vi hjelper en låntaker med å optimalisere deres finansielle behov eller når investorene skriver at de er veldig glade for våre investeringsmuligheter etc. Alt sammen gjør at vi føler at vi gjør en enorm forskjell for både investorer og låntakere.


Hva liker du å gjøre når du ikke jobber? 

- Jeg elsker å bruke tid med familien min, min kone og to gutter. Mesteparten av tiden går til fotball, sport, bøker, musikk og familieutflukter. Fotball fyller mye av hverdagen, da jeg ved siden av jobben på Kameo trener to forskjellige guttelag i alderen 5-6 år og 9-10 år. Den energien og gleden du opplever tilsvarer et skikkelig skudd adrenalin og jeg trives med å kunne hjelpe, veilede og utvikle disse ungguttene.

Familien og jeg bruker også så mye tid som mulig på ferier og reiser, da det å oppleve nye kulturer og møte nye mennesker er noe jeg synes er veldig spennende.

Og så går tiden selvfølgelig også med til å se ulike programmer og sportsbegivenheter på TV.