Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Kameo satte ny norgesrekord i folkefinansiert lån

Festningsåsen 1

Forrige uke satte Kameo ny norgesrekord med et folkefinansiert lån på 18,6 millioner kroner. Lånet gikk til et delprosjekt under eiendomsutvikleren Akershus Prosjekt AS, som utvikler et større boligområde på Bjørkelangen. Vi tok en prat med låntaker Aleksander og daglig leder i Norge Linn om rekord-lånet og veksten på plattformen. 

  • Del:

Av Kameo  I  Publisert 26.02.2021


Rekordmange investorer

Eiendomsselskapet søkte finansiering til utkjøp av et delfelt i et større boligutviklingsområde på Bjørkelangen, sentralt i Aurskog-Høland. Akershus Prosjekt har opsjon på utkjøp av totalt syv delfelt i området. Fire er allerede kjøpt ut og infrastrukturarbeid er godt i gang. Finansieringen fra Kameo vil gå til delfelt 5.

– Vi er svært fornøyde med oppfølging, prosjektforståelse og behandlingstid i prosessen, og kommer nok til å bruke Kameo som et nyttig instrument inn i flere av våre utviklingsprosjekter, hvor Kameo vil bli et godt supplement til vår faste byggelånsbank. Fra et finansielt perspektiv er det en god kombinasjon, sier Aleksander Meidell-Hagewick, daglig leder i Akershus Prosjekt AS.


Aleksander M-H

Daglig leder i Akerhus Prosjekt AS, Aleksander Meidell-Hagewick.

Lånet på 18,6 millioner satte ikke bare ny rekord i markedet, men også ny rekord for antall investorer i ett norsk Kameo-prosjekt. Over 800 skandinaviske investorer investerte i lånet.

– Vi synes det er veldig fint å kunne dele verdiskapningen i våre prosjekter med folk flest, siden det tross alt er de som gjør det mulig for oss å jobbe med det vi liker best – å bygge nye hjem for folk, sier Meidell-Hagewick.


Større lån til profesjonelle aktører

Lånet var garantert fulltegnet da det ble lagt ut på Kameos plattform. Garantert fulltegning går ut på at Kameo inngår en forhåndsavtale med et antall profesjonelle investorer om at de vil tegne seg i lånet for den andelen som crowden ellers ikke fyller. I dette lånet fylte den ordinære crowden 61% av lånet, altså 11,3 millioner kroner. Det overskytende ble tegnet av de profesjonelle investorene.

Denne ordningen sikrer at vi kan tilby større lån til profesjonelle aktører, og det fungerer som et ekstra verktøy for å inkludere alle i finansmarkedet.

– Vi er glade for å kunne legge ut et så stort lån at alle som ville, fikk anledning til å være med. Vi har hatt det luksusproblemet at lånene våre har blitt fylt raskt, noe som har ført til at den del som ønsker å investere ikke har fått mulighet. Med en større crowd og muligheten til å forhåndskommittere lån, kan vi snu oss raskt og effektivt. Fra vi mottar en lånesøknad, kan vi ofte utbetale lånet i løpet av 3 – 4 uker, forteller Linn Hoel Ringvoll, daglig leder i Norge.

2020-003594

Daglig leder Kameo Norge, Linn Hoel Ringvoll.


Stor vekst på plattformen

Det siste året har vi formidlet lån for over 560 millioner kroner, og har over 30.000 investorer på plattformen. Den norske rekorden kommer etter at vi i fjor satte dobbel nordisk rekord med lån til eiendomsutviklere på 35 og 45 millioner svenske kroner. Det norske rekord-lånet på 18,6 millioner kroner betyr et solid løft for våre tall, og nå ligger februar godt an til å bli vår beste måned noensinne. Hittil i år har vi i Norge formidlet lån for 26,6 millioner kroner!

– Det er gledelig at så mange har oppdaget crowdlending som en måte å investere på, at flere ser at crowdlending gjør det enkelt å investere i eiendom uten å måtte bla opp for en hel leilighet i byen, og at vi kan bidra til større diversifisering av spareporteføljene i en tid der mange er bekymret for svingningene på børsen, avslutter Ringvoll.