Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Økonomisk frihet - er det mulig?

InvestmentCouple - Kameo som passiv indkomst

Instagram paret, Investment couple, sikter på økonomisk frihet. De forteller at de ved hjelp av passive inntekter og en tydelig strategi planlegger å oppnå målet sitt innen de fyller 40.

  • Del:

Av Kameo I  Publisert 29.10.2020


Hei Investment couple! Hvem er dere? 

– Vi er et studentpar på 21 og 23 år. Vi studerer henholdsvis medisin og samfunnsvitenskap. Vi driver instagrammen @investmentcouple og har i skrivende stund 43.000 følgere, som er kjempekult!


Hvordan ble idéen om økonomisk frihet til?

– Kort fortalt har vi alltid vært sparsommelige og hadde spart omtrent en halv million i begynnelsen av 2019. Tanken var å ha råd til en leilighet, og vi innså ganske raskt at vi kunne nå dette målet ved å fortsette å spare på sparekonto. Vi sparte til sammen over 20.000 kr hver måned. Vi begynte likevel å se på alternative måter å investere pengene våre på, og fikk øynene opp for børsen. Da begynte vi både å spare på sparekonto og investere på børsen. Dette for å kjøpe leilighet, samt oppnå økonomisk frihet. 


Hva innebærer økonomisk frihet for dere?

– Økonomisk frihet innebærer å kunne jobbe akkurat så mye som vi ønsker, og ha tid til å gjøre det som gjør oss lykkelige i livet. Kort fortalt innebærer det en form for økonomisk trygghet for å kunne leve livet på våre egne vilkår. Tenk hvor bra man kunne hatt det om penger ikke var en faktor lengre.


Hva er deres strategi for å nå målet? 

 Være målrettet med langsiktig sparing. Vi ønsker ikke å spekulere og gjette så mye, men heller jobbe hardt mens vi er unge og har mulighet, og spare hver eneste krone vi kommer over. Dermed velger vi å investere en del av pengene våre i det som har gitt god avkastning historisk og som verdens rikeste gründere sparer - indeksfond. 

Vi vil med andre ord investere så mye som mulig hver måned, i veldrevne og stabile selskaper, som vi alle kjenner til i hverdagen og på den måten starte vår egen pengemaskin, som mange kaller det, haha. Historisk har børsen prestert veldig bra, og vi har tro på at velstand i verden også vil øke i fremtiden, akkurat som under hele menneskets historie. Vi kjenner oss dermed trygge på å eie og støtte disse veletablerte selskapene og la dem gi oss et løft mot økonomisk frihet.


Når og hvorfor begynte dere med investeringer i eiendomslån gjennom Kameo?

– Det er en investeringsform som vi begynte med ganske nylig, og som er ekstremt interessant. Det er stor etterspørsel etter ulike investeringsformer, og det er tydelig at mennesker søker etter alternative investeringer. Dessuten er eiendomsbransjen kjempepopulær og fortsetter å være det globalt. Dermed vil muligheten for å investere i bedriftslån i selskap innen eiendom lokke mange, inkludert oss! Dette har gitt oss interesse for denne type investeringer.


Hvor mange inntektskilder har dere?

– Lønn fra jobben vår og Instagram er nok de største inntektskildene. I tillegg får vi støtte fra CSN (Lånekassen i Sverige) i år, ettersom inntektsgrensen er avskaffet for 2020, men den inntektskilden faller bort for oss neste år, fordi vi tjener for godt. Vi forsøker også å utvide inntektskildene våre, foruten avkastning på børsen ser vi på mange andre alternative investeringer. Herunder å kjøpe edle metaller og klokker i fremtiden, som vi syntes er interessante investeringsalternativer. En annen interessant inntektskilde som vi holder på å bygge opp nå er bedriftslån, som dere i Kameo er superdyktige på! 


Hvordan mener dere en beholder motivasjonen hver måned for å maksimere sin sparing?

 Det er viktig å sette opp delmål for seg selv, og unne seg ting på veien. Det skal ikke være slitsomt eller vanskelig å spare. Det går an å spare med automatiske trekk, da investeres pengene automatisk hver måned. Si at du eksempelvis får inn 20.000 kr hver måned, da kan du sette 2.000 kr i automatiske trekk hver måned, som trekkes ved lønning. En kan helt enkelt se på pengene som en ekstra skatt, som en av våre følgere uttrykte. 

Man blir også motivert når investeringene går bra. I første omgang blir det noen hundrelapper i avkastning, deretter blir det noen tusenlapper og etter en stund er man oppe i femsifrede tall, og blir dermed avhengig av å utfordre deg selv til å spare mer!


Når planlegger dere å oppnå økonomisk frihet?

– Det avhenger av flere faktorer og hvordan livssituasjonen vår kommer til å se ut de kommende årene. Det finnes mange årsaker som kan fremskynde prosessen, men også gjøre at det tar lengre tid. Målet er, og har lenge vært, at vi skal kjenne oss bekvemme ved 35 års alder, samt at vi eventuelt skal kunne slutte å jobbe om vi vil ved 40 års alderen. En drøm hadde vært omtrent 10.000.000 kr i den alderen. 


Gi deres tre beste tips til andre som også drømmer om økonomisk frihet 
Våre tre beste tips er: 

  • Vær langsiktig og ha et tydelig mål for hvorfor du sparer så mye som du gjør.
  • Se over alle utgiftene dine og reduser dem. Forhandle på alle dyre abonnementer og se over om det for eksempel er mulig å få billigere boliglån eller kjøpe en billigere bil. 
  • Ikke mist motet ved motganger, investeringer er ikke bare gress og grønne skoger. I blant går det dårlig også, men oftest er det bare tilfeldig, hold deg til strategien din!

Er du interessert i å investere i bedrifts- og eiendomslån?

Åpne en kostnadsfri konto