Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Kameo har fått inn 66 millioner – Ilija Batljan går inn som storaksjonær

Ilija Batljan Kameo

Kameo har gjennom en rettet emisjon fått inn 66 millioner kroner - Ilja Batljan Invest går inn som storaksjonær. Sammen med Ilija og ABG Syndal Collier er vår ambisjon å bli Skandinavias største investeringsplattform for eiendom. 

  • Del:

Av Kameo


Vi kan nå med stolthet og glede fortelle at vi gjennom en emisjon har fylt på kassen med over 66 millioner kroner, og at den største delen er tegnet av Ilija Batljans investeringsselskap. Ilija Batljan Invest AB står for circka 40 millioner og blir en av selskapets største eiere med to plasser i styret. Sammen med Ilija og ABG Sundal Collier er ambisjonen å bli den ledende investeringsplattformen for eiendom i Skandinavia. 


Ilija Batljan går in som storägare i  Kameo

På bildet: Sebastian Harung - Kameo, Jonas Ström - ABG Sundal Collier och Ilija Batljan.


Demokratiserer investeringsverden
Kameo hadde et svært vellykket år i 2020. I løpet av året ble nærmere 600 millioner kroner lånt ut til skandinaviske eiendomsutviklere, og ved utgangen av året ble en milepæl nådd da vi hadde lånt ut totalt 1 milliard kroner. Den gjennomsnittlige avkastningen for en investor lå på 9,2%.

– I 2021 er ambisjonen at Kameo skal låne ut minst en milliard til, og det ser det ut til at vi når. Det er viktig for oss å fortsette arbeidet med å demokratisere og åpne opp eiendomsmarkedet, for alle som vil investere og spare, og samtidig gi eiendomsutviklere finansiering. Vi vil gi alle som ønsker det, muligheten til å investere i eiendomsprosjekter de tror på, som tidligere bare var tilgjengelig for noen få, store investorer. De som har penger på en bankkonto får så og si ingen renter. Det er ganske usselt, sier Kameo-grunnlegger Sebastian Harung.

– Jeg er overbevist om at de investeringer vi har gjort for å bygge vår egen tekniske plattform, solide kredittprosesser og ikke minst et sterkt team, gjør at vi kommer til å lykkes med å skape Skandinavias ledende investeringsplattform. Med emisjonen på plass har vi det som behøves for å oppskalere og nå break-even, sier Sebastian videre.


”Unik kombinasjon”
Investeringsbanken ABG Sundal Collier, har siden 2019 vært strategisk deleier i Kameo. Jonas Ström, administrerende direktør i ABG Sundal Collier, er glad for å ha Ilija Batljan som ny deleier:

Ilija er en vellykket og innovativ investor og forretningsleder. Han er flink til å finne nye løsninger i en tradisjonell industri. Vi er glade for at han, i likhet med oss, ser hvor mye Kameo har å tilføre både eiendomsbransjen og småsparere, og vi ser frem til å fortsette Kameos reise sammen sier Jonas Ström.

Jonas Ström fortsetter:
Gjennom vårt nettverk vil vi kunne gi Kameos småsparere en unik mulighet til å investere i attraktive eiendomsprosjekter sammen med institusjonelle investorer

Kameos grunlegger Sebastian Harung, mener kombinasjonen av de to store aksjonærene er perfekt for fortsatt rask ekspansjon:
Ilija er en av Nordens dyktigste gründere, og vi er glade og stole for at han har valgt å investere i Kameo. Dessuten kommer hans kone, Sanja Batljan, og hans datter Mia Batljan til å gå inn i Kameos styre. Med de ombord får vi sterk kompetanse fra eiendomsbransjen og en svært visjonær deleier. Samtidig har vi ABG Sundal Collier, som er ledende innen finansiering og investeringer. Tilsammen er det en helt unik kombinasjon av eiere. 
Åpne en kostnadsfri konto