Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Slik skaper du rom for sparing i din privatøkonomi

Utrymme för sparande i din privatekonomi

Finn motivasjonen, se jevnlig over avtaler og abonnement og gå gjennom hverdagen din. Dette er noen av nøklene til å finne rom for mer sparing. Her deler vi flere nyttige tips!

  • Del:

Kjenner du at du ønsker å komme i gang med sparingen, men synes at pengene forsvinner for fort fra kontoen når regningene skal betales? Er det vanskelig å få penger til overs som kan spares? Det er mye du kan gjøre i hverdagen for å få rom til å sette av penger. Her tar vi for oss noen tips du kan bruke for å sette av litt ekstra til din sparing.


Finn motivasjonen!

For det første må du være motivert for å lykkes med sparingen din. Satser du på langsiktig sparing, eller har du andre mål? En reise eller noe spesielt du vil kjøpe? Tryggheten den dagen du må kjøpe nytt kjøleskap, når vinterskoene blir ødelagt eller når tannlegebesøket ble ekstra dyrt, kan også gi motivasjonen du trenger. Det fine med å ha tenkt gjennom hva du vil spare til, er at du kan hente frem dette når du føler deg umotivert. Å se målet tydelig foran seg gjør det også enklere når du føler at du må «ofre» andre ting.


Gå gjennom privatøkonomien din

Hvilke ulike avtaler eller abonnement kan du se over? Det kan være bra å gå gjennom strømregningen, kredittkort, forsikringer eller telefonabonnementer en gang i året. Har du du mest gunstige avtalen for akkurat din situasjon? Her er det mye å spare! Det kan også være en god idé å bestemme seg for hvor mye du vil sette av når lønnen kommer, istedenfor å spare det som blir til overs (noe som oftest er lite) når måneden snart tar slutt.


Skap rom for sparing

Se gjennom hverdagen og om det finnes utgifter du kan kutte ned på. Morgenkaffen, utelunsjer eller abonnement på strømmetjenester er noe man raskt kan spare inn på. Her kan det hjelpe å se målet tydelig for seg, siden det ellers er lett å unnskylde seg med at man jo må unne seg noe i hverdagen. Planlegg matinnkjøp slik at du slipper å kaste gammel mat som aldri ble laget. Du kan også øke andelen vegetarianske retter, siden disse ofte er billigere og bedre for miljøet! Mange bekker små …


Invester på riktig måte og opprett en diversifisert portefølje

Du kan velge ulike måter å spare på, avhengig av hva du sparer til. Sørg for at metoden tilpasses målet ditt (hvor raskt du trenger pengene, for eksempel). For å redusere risiko over tid er det også fint å tenke portefølje samt at sparingen er diversifisert.


Vi håper at du føler deg inspirert til å skape mer rom for sparing i privatøkonomien din. Hvis du er interessert i å spare i crowdfunding, kan du lese mer her!