Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Søker finansiering for vekst i Skandinavia

Gard

Møt gründeren bak Colosseum Mann, Norges første privatsykehus for operasjon av prostatakreft. Selskapet fokuserer på mannlig helse og søker finansiering fra Kameos långivere for videre vekst. 

  • Del:

Av Renate H. Haraldsen, Marknadskoordinator på Kameo | 06.09.2019


Prostatakreft er den kreftformen som rammer flest menn og flest totalt i Norge. Etter at han selv i en alder av 52 år fikk diagnosen, grunnla Gard Lauvsnes Norges første privatsykehus for operasjon av prostatakreft, Colosseum Mann. 

Colosseum Mann består i dag av to urologiske klinikker og et sykehus i Norge. På klinikkene utføres utredninger og behandlinger innen urologi, samt behandlinger innen fertilitet, vitalitet, seksualitet og helse. Nå ser de mot Skandinavia og ønsker å vokse ytterligere, forteller grunnleggeren, Gard Lauvsnes.


Fra rotfyllning til prostata

-          Jeg var ferdig utdannet tannlege i 1986 og startet da min første tannklinikk, denne ble Bærums største i løpet av et års tid. Samtidig tenkte jeg parallelt på legevirksomhet og inngikk et samarbeid med Ring medisinske senter, som senere ble overtatt av Volvat. Sammen med en annen gründer startet vi en rekke oppkjøp av klinikker over hele Norge, fra Bodø i nord til Kristiansand i sør. Klinikkene ble deretter kjøpt opp av Aleris og det sveitsiske fondet Jacobs. 

De siste 20 årene har han stort sett drevet med oppkjøp, og lagt fra seg tannlegeutstyret. Nå behandler han kun kona, teknikken sitter nemlig fortsatt i. Etter at Gard selv fikk prostatakreft, helt ut av det blå, for nå snart 7 år siden, så tenkte han at her må det være et marked. Det var et utrolig dårlig tilbud i Norge, spesielt når man så på statistikken, og dette ble startskuddet for Colosseum Mann.


Bilde - Operasjonsstue 2

Fokus på mannens helse

-          Colosseum Mann er Norges første privatsykehus for operasjon av prostatakreft, og som fokuserer på mannen. Vi har urologiske klinikker og sykehus på Majorstuen og i Sarpsborg. Ved klinikkene gjøres urologiske utredninger og behandlinger med det nyeste, og mest avanserte utstyret.

Sykehuset er det første private sykehuset i Norge til å operere prostatakreft med Da Vinci-robotteknologi. Kikkhullsteknikken sørger for forbedret presisjon og tilhelning, og en forbedret arbeidsstilling for kirurgen. Totalt finnes det i dag 13 slike roboter på norske sykehus, og en av disse brukes av Colosseum Manns ledende robotkirurger.


Lav prioritet fra det offentlige

-          Etter at jeg selv fikk påvist kreftdiagnosen tok jeg tak i landets beste kirurger. Det viste seg nemlig at hvis man ble operert i Norge var det stor sannsynlighet for å bli impotent og tisse på seg resten av livet. Det var mye bedre resultater i både USA og Tyskland og jeg skjønte at her kan noe gjøres.

-          Det dør over 1.100 norske menn hvert år av prostatakreft. Det er jo mer enn trafikkulykker, og helt unødvendig å dø av dersom man oppdager det tidlig. Akkurat menn og prostatakreft har vær nedprioritert og da oppstod et ønske om å gi et bedre tilbud til menn, slik at de både kan utredes og behandles hos oss.

Gard forteller at snittalderen på pasientene de opererer er 56 år og oppfordrer spesielt menn til å oppsøke legen årlig.

-          Det er ganske skremmende at vi har operert 100 stykker under 60 år. Det er tidlig altså, og i mange tilfeller er det flaks at det oppdages.


Robotkirurgi i toppklasse

-          Vi er det første private sykehuset i Norge som opererer prostatakreft, og som fokuserer på mannen. Tanken var prostatakreft i utgangspunktet, men fokuset på alle mannlige sykdommer gjør oss unike. Vi har ekspertise rundt dette, flere profesjoner og en bre innfallsvinkel.

Colosseum Mann er også det eneste private sykehuset i Norge som opererer med robot. De to kirurgene som har operert mest av denne kreftformen i Norge er blant de som opererer hos selskapet, disse kirurgene er også i toppen i europeisk sammenheng.

En kjededrift med satsning mot Skandinavia skiller også Colosseum Mann fra andre. De ønsker å satse på mange små diagnosestasjoner som tar menns helse på alvor og et fokus på betente spørsmål som menns overgangsalder og mangel på testosteron.

-          Vi må for utenom de vanlige urologiske tjenestene, som selvfølgelig er veldig viktige, også tørre å se på mannens helse enda bedre og snakke om de tingene vi nødvendigvis ikke ønsker.


Bilde - Robot

Klare planer for fremtiden

Colosseum Mann ønsker å vokse i Skandinavia med 2-3 privatsykehus med robotkirurgi og annen type kreftbehandling. I tillegg ønsker de å rette et større fokus mot gynekologi.

-          15-20% av pasientene våre i dag er kvinner, som blant annet kommer fra det offentlige. Behandling av for eksempel underlivskreft er suverent med robotteknikken vi har. I tillegg til å utnytte roboten bedre, kan vi selvfølgelig hjelpe kvinner med en mer skånsom operasjon, og en bedre tilhelning. 

-          Kvinner med urologiske utfordringer tror de havner feil når de kommer til Colosseum Mann. Men når de blir henvist fra det offentlige til våre urologer, så har de kommet riktig. Og det gjør de nå i store monn etter at vi fikk fritt behandlingsvalg og avtaler med sykehusene.

I Sverige er det nå innført obligatorisk screening for prostatakreft, dette vil skape et enormt fokus rundt prostata og gjøre det enklere å oppdage kreft tidligere. Colosseum Mann ser potensiale i dette, som også er rett rundt hjørnet i Norge, gjennom å etablere flere små avdelinger i Skandinavia.

-          Vi må ha mulighet til å tilby forskjellige behandlingsformer, for det er ikke sikkert alle skal opereres. Robot er en av behandlingsmetodene, men man kan også behandle med stråling på et tidlig nivå.


Utfordringer i markedet

-          Den største utfordringen for oss er store kapitalinvesteringer. Vi forventet ikke et stort overskudd det første året, og det er først nå etter et drøyt år vi begynner å se at det går oppover. Men det går alltid litt tregere enn man tror. 

En annen utfordring de har fått merke er at de ikke er så synlige i markedet som de hadde trodd. Oppmerksomheten lot vente på seg og det er blitt brukt lite kostnader på markedsføring.

-          Vi tror at folk vet om oss, men det gjør de ikke.


Söker finansiering genom Kameo

Colosseum Mann håper nå finansieringen fra Kameos långivere vil kunne føre til en vekst i selskapet og etablering i Skandinavia. De vil vokse med flere privatsykehus og små avdelinger, der menn og urologiske utfordringer prioriteres.

Selskapet har et dedikert team med reisen, gode resultater fra operasjonene og ønsker nå mer eksponering for å øke mulighetene for at alle menn behandles tidsnok.

-          Vi har like gode resultater som de beste i verden, avslutter Gard Lauvsnes.  


Invester i lånet til Colosseum Mann her