Kameo-bloggen

Tips, informasjon og erfaringer om lånebasert crowdfunding
Pengepugeren - Rasmus Firla-Holme

Gjesteinnlegg: Aksjer versus crowdlending

Danske Rasmus Firla-Holme er forfatteren bak Den lille guide til Crowdlending. Her deler han sitt syn på crowdlending som alternativ eller supplement til tradisjonell aksjeinvestering.

Byggelån på Kameo er ofte inddelt i trancher

Ny transje, samme risiko?

Du har sikkert lagt merke til at mange lån på plattformen deles opp i flere transjer, men hvorfor egentlig? Vi forklarer hva en transje innebærer, hvorfor lån deles i transjer, hvilke fordeler det gir låntaker og hva det betyr for deg og din risiko som investor. 

jonas-fastighetsutveckling

Hvordan sparer du... Jonas?

Spare-serien fortsetter! Denne gangen snakker vi med Jonas Bergman, kredittanalytiker i Sverige, som synes at eiendom både er morsomt og bra å investere i. Jonas forteller om sine beste og dårligste investeringer, gir gode tips og viser en av sine eiendomsinvesteringer. 

podcast

7 podkaster du bør lytte til i sommer

Savner du noe å høre på i ferien? Vi har samlet syv podkaster der Kameo er med. Linn, Sebastian og Jesper har vært i ulike studioer i løpet av de siste årene, og byr på mer enn bare finansprat - her kan du både lære mer om crowdlending og få deg en god latter. 

Faraz Seyedi

Hvordan sparer du...Faraz?

Neste ut i vår artikkelserie «Hvordan sparer du..?» er Faraz Seyedi, kredittanalytiker i Kameo. Som 18-åring investerte han sine første tusenlapper, men hvordan ser porteføljen hans ut nå? Faraz forteller om sin strategi og hva han fokuserer på når han investerer.

Nordhavn Coffee Roasters

Mikrobrenneri fikk kapital av Kameos investorer

I august 2019 tok Nordhavn Coffe Roasters opp et lån via Kameo til oppkjøp av kvalitetskaffe fra Honduras. I mai ble lånet fullt tilbakebetalt, og i denne anledning spurte vi det danske brenneriet om hvordan det har gått med både kaffebønnene og virksomheten. 

Lån til grønne og bærekraftige prosjekter

Kameo satser på bærekraftige lån

Hvis vi skal nå FNs bærekraftsmål, må alle hjelpe til. Med lansering av grønne og bærekraftige lån vil vi i Kameo nå motivere entreprenører til å tenke bærekraftig - og samtidig gjøre det enklere for småsparere og profesjonelle investorer å gjøre bærekraftige investeringer.

Cecilia-hurinvesterardu

Hvordan sparer du...Cecilia?

Er det ikke spennende å høre om hvordan andre sparer? Hvilke strategier ligger bak og ikke minst - den beste og dårligste handelen. Den første ut i vår nye artikkelserie "Hvordan sparer du ...", er Cecilia Enlund, markedssjef i Kameo.

Per-erixon

Møt Per: investoren bak Kameo Community

Våre svenske kolleger har snakket med Per Erixon, Kameo-investor og grunnlegger av Facebook-gruppen Kameo Community. Her forteller han hvordan alt startet, og hvordan han på to år har vært med i 62 lån via Kameo.

IMG_1584 S:H

Krisetid! Bør alle pengene stå i banken nå?

Frihetsinnskrenkelser, sykdom og død, massepermitteringer og nedstengning av hele bransjer har skremt en hel verden. Vi har tatt en prat med vår Norges-sjef Linn Hoel Ringvoll om hvordan krisen påvirker hvordan vi jobber med investeringsmulighetene vi gjør tilgjengelig via vår plattform.

IMG_3803

Tross krise lykkes Kubik Eiendom med salg av nye boliger

I dag har Kameo fått en omvisning på byggeplassen i Høgtunveien, hvor 5 av 6 boliger allerede er solgt. Tross Korona-krise og negative medieoppslag om nyboligsalget forteller Christer George at det er god aktivitet og tilgang på nye prosjekter for Kubik Eiendom.

Kameo coronavirus

Covid-19 og Kameo: Siste nytt fra vår CEO

Til tross for usikkerhet i markedet, er det lyspunkter å spore om man spør Sebastian M.Harung. Kameos CEO ser på den aktuelle situasjonen og hvordan den påvirker Kameo og våre låntakere.

Uro i markedet

Uro i markedet – hva nå?

Akkurat nå har mange investorer spørsmål i forbindelse med den uroen vi nå ser i markedet. Vi har samlet svarene på de vanligste spørsmålene her. 

CCR_6351_JPEG (high res)28-januar2019

Børskorreksjon og crowdlending

Ved verdifall i markedet er det viktig å diversifisere din portefølje. Har du vurdert crowdlending, der avkastningen vil ligge fast tross bevegelsene i markedet?

Linnéa Schmidt

Gjesteinnlegg: Kvinner og investering

Linnéa Schmidt er blogger, forfatter og driver bl.a. investeringsfellesskapet Moneypenny. Hun mener at kvinner bør bli bedre til å ta hånd om sin økonomi og begynne å investere. 

Gard

Søker finansiering for vekst i Skandinavia

Møt gründeren bak Colosseum Mann, Norges første privatsykehus for operasjon av prostatakreft. Selskapet fokuserer på mannlig helse og søker finansiering fra Kameos långivere for videre vekst. 

IMG_3184-Edit

Hva blir fremtiden for crowdfunding i Norge?

Kameo har sendt inn høringssvar om lovendringene som er foreslått for lånebasert folkefinansiering, og her får du en oppsummering av våre synspunkter. Vil det bli enklere å investere i folkefinansierte prosjekter i Norge?

nordwood-themes-483520-unsplash

Reservasjon av bud - slik gjør du det!

Vi vil gjerne gi deg et overblikk over hvordan vår nye budfunksjon fungerer. Her finner du en guide for hvordan du best utnytter muligheten for å reservere bud i våre prosjekter. 

Årsränta 10%

10% rente er ingen risikofri rente

Kameos co-founder og CEO i Norge, Sebastian Martens Harung, deler sine tanker om risiko med crowdlending og tre viktige ting du bør tenke på for å redusere tap.

Crowdfunding framtiden

Crowdfunding - fremtidens beste investeringsalternativ?

Det evige spørsmålet entreprenører eller start up-selskaper grubler over, er hvordan virksomheten skal vokse og bli lønnsom. Her vil vi ta for oss hvorfor crowdfunding er fremtidens vekstmetode!

Förstå dina investeringar

Forstå dine eiendomsinvesteringer

Et byggeprosjekt er ofte en lang prosess fra start til slutt. Det er mange trinn fra planlegging til innflytting, og i dette innlegget gir vi deg et dypere innblikk i fremdriften i et byggeprosjekt.

3 frågor

3 spørsmål som avgjør hvordan du bør investere

Hvilke investeringer som passer din situasjon, avhenger av – nettopp – deg. Svar på disse spørsmålene og få en oversikt over hvilke investeringer som er best for din økonomi!

Det här behöver du veta för att komma igång med crowdfunding

Dette må du vite for å komme i gang med crowdfunding

Hvordan fungerer crowdfunding, og passer det din personlighet? I dette innlegget gir vi deg noen konkrete tips om hva du bør vite for å komme i gang!

portefølje

Hvordan bygger du en investeringsportefølje?

Mange lurer på hvordan man bygger en god portefølje av investeringer. Bør man velge aksjer, fond eller eiendomslån? Å investere innebærer høyere risikoe enn sparing i banken, det er derfor viktig å være klar over hvordan man kan redusere risikoen i en total spareportefølje. 

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter

Derfor velger stadig flere å investere i eiendom

Er du ute etter en stabil og lønnsom investering? Vi har sett nærmere på ulike faktorer som fører til at stadig flere velger å investere i eiendom.

Utrymme för sparande i din privatekonomi

Slik skaper du rom for sparing i din privatøkonomi

Finn motivasjonen, se jevnlig over avtaler og abonnement og gå gjennom hverdagen din. Dette er noen av nøklene til å finne rom for mer sparing. Her deler vi flere nyttige tips!

Hur sätts egentligen räntorna hos Kameo?

Hvordan settes egentlig rentene på Kameo?

Sebastian Martens Harung, daglig leder i Norge og co-founder, forklarer hvordan vi foretar en risikoanalyse, hvordan renten avgjøres og hva vi gjør for å redusere risikoen.