Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

100 millioner på en måned – ”Iblant må man klype seg i armen”

Jacob Ohlin berättar om Kameos tillväxtresa

Jacob Ohlin, en av Kameos første kredittanalytikere, har fått være med på Kameos reise siden 2018. I dette intervjuet forteller Jacob om hva som fikk ballen til å rulle, hvilken fantastisk reise det har vært siden start og hvordan han ser på Kameos fremtid. 

  • Del:

Svenske Jacob har jobbet som kredittanalytiker i Kameo siden 2018, og er i dag ledende analytiker på det svenske teamet. Reisen startet på et lite rom på 20 kvadratmeter i Stockholm, hvor han og fire andre personer satt det første året. Siden har mye skjedd -  i 2018 finansierte Kameo lån for ca. 100 millioner kroner i løpet av hele året. I dag finansierer Kameos investorer tilsvarende beløp på kun en måned. 


Jacob Ohlin - kreditanalytiker Kameo

Jacob Ohlin, kreditanalytiker i Kameo Sverige.


Hva er den største forskjellen i virksomheten dersom du sammenligner 2018 med idag? 

– At organisasjonen i dag er mer moden og at vi har folk med spisskompetanse innen hver avdeling og hvert område. Man merker også at flere selskaper kjenner til oss, og at dette har resultert i en betydelig økning i antall lånesøknader. Kvaliteten på selskapene som idag tar lån via oss har også generelt gått opp, bestående av større og mer etablerte aktører.

– Også selvfølgelig at våre Kamigos har vokst i antall. I 2018 var størrelsen på lånene mindre og det kunne ta noen dager å fulltegne disse. Om vi la ut et lån på tre millioner, var det mye usikkerhet og vi lurte på om vi faktisk kunne klare å fylle lånet. I dag har en større og sterkere crowd gjort det mulig for oss å finansiere virksomheter opp mot 100 millioner, med transjer på 10-15 millioner. 


Du har vært med lengst av alle kredittanalytikerne, når vil du si at det snudde for Kameo? 

– Den største forskjellen merket jeg sensommeren 2019. Investeringsbanken ABG Sundal Collier hadde da relativt nylig kommet inn som strategisk partner i Kameo og vi begynte samtidig å sette organisasjonen. Vi begynte å satse på byggelån og kunne tilby "Garantert fulltegnet lån", som gjorde det mulig for oss å finansiere større prosjekter med en trygghet. Det har tillatt crowden vår å vokse i sitt eget tempo. 

Vi la grunnlaget under sensommeren, som nå senere har blitt en rullende snøball som bare har blitt større og større. 


Hva har vært det morsomste med denne reisen?

– Å se hvordan selskapet vokser og å få være med på vekstreisen er nok det morsomste. Når jeg startet i Kameo var vi fem personer på det svenske teamet, og vi satt i et lite rom på ca. 20kvm i Stockholm. På dette tidspunktet var man i prinsippet involvert i alt som skjedde i selskapet. I dag er vi nærmere 20 ansatte på Sverige-kontoret, med tydelige ansvarsroller og spisskompetanse innen hvert område. Man kan trygt konstantere at jeg ikke lenger er involvert i alt som skjer i selskapet. 

Jeg husker hvordan jeg og et par kollegaer satt rundt et bord i 2018 og diskuterte hvordan vi skulle klare å fylle et lån på 3 millioner. I dag fyller vi lån på 10 millioner, på kun et par timer - man må nesten bare klype seg i armen iblant.  


Kunne du, når dere satt der i 2018, se for deg denne utrolige vekstreisen? 

– Jeg har alltid likt konseptet godt og trodd på forretningsideen, men at vi skulle ta oss fra der vi var i 2018 til der vi er i dag, det hadde jeg ikke trodd - det er nok det kuleste! 

– Det er også gøy å se hvor verdsatt vår spareform er. Man merker at folk liker å investere i eiendomsprosjekter og å få rentebetalinger hver måned. 


Kameos fremtid - hvordan ser du på den? 

– Vi har fått i gang en maskin nå. Vårt mål er å låne ut en milliard bare i år, og det tror jeg vi kommer til å klare. Vi skal fortsette å jobbe med å sette det konseptet vi har etablert. 

– Jeg tror dessuten at behovet for Kameo bare kommer til å bli større. Det merkes at det finnes et sterkt behov for vårt produkt, og at flere og flere eiendomsutviklere får øynene opp for de fordelene vi kan tilby om man f.eks. sammenligner med bankene. Når et selskap har testet oss som samarbeidspartner i et prosjekt, kommer de ofte tilbake til prosjektene etter - det er sannsynligvis den aller beste tilbakemeldingen vi kan få.