Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Eksplosiv vekst av crowdfunding av eiendomslån i Norge!

modern_building_frog_perspective

Crowdfunding av lån til eiendom har hatt en eksplosjonsartet vekst i Norge særlig det siste året. Hvorfor er det så populært? 

  • Del:

Av Kameo


Statistikk fra Norsk Crowdfunding Forening i første halvår av 2021 viser at crowdfunding har hatt en eksplosjonsartet vekst i Norge– og den drives av lån til eiendom. Allerede i første kvartal var tallene nesten på 2020-volum, og per juli 2021 var veksten hele 147% sammenlignet med fjoråret. Det viser at denne utlånsformen ikke bare er etterspurt, men er veletablert. Eiendomslån gjennom crowdfunding svarer på markedets ønske om andre vilkår på eiendomslån – det gir rett og slett en oppdatering av tilbudet som følger markedets utvikling. Eiendomsutviklere har ofte behov for fleksibilitet og belåning som ofte bankene ikke kan tilby. Denne formen for finansiering gjør det mulig for eiendomsutviklere å sikre finansieringen av prosjektet tidlig, og å få en belåningsgrad og -profil som gir god avkastning på egenkapitalen. 


Stadig flere eiendomsutviklere oppdager fordelene med folkefinansiering, som kan være en mer fleksibel finansiering enn tradisjonell bankfinansiering. Både store og små utviklere vender seg til Kameo for sikre finansiering til boligutvikling i Skandinavia. Kameo er nå Skandinavias største investeringsplattform for eiendomslån. Siden starten har Kameo via sine over 30 000 investorer, lånt ut nærmere 1,7 milliarder kroner fordelt på over 467 lån. Vi tilbyr flere typer lån – alt fra tomtefinansiering til topplån.


Kameo tilbyr flere typer finansieringsløsninger og har en rask søkeprosess. I tillegg stilles ingen krav til forhåndssalg og har de lavere krav til egenkapital. Du kan komme i gang raskere. Du får ganske enkelt mer fleksibilitet hos Kameo enn hos bankene. 

Er du i gang med et nytt eiendomsprosjekt og vurderer hvilken finansieringsløsning som passer?

Se denne korte videoen med vår analytiker og salgssjef Faraz Seyedi som forklarer mer om eiendomslån via crowdfunding: