Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Hvordan sparer du... Jonas?

jonas-fastighetsutveckling

Spare-serien fortsetter! Denne gangen snakker vi med Jonas Bergman, kredittanalytiker i Sverige, som synes at eiendom både er morsomt og bra å investere i. Jonas forteller om sine beste og dårligste investeringer, gir gode tips og viser en av sine eiendomsinvesteringer. 

  • Del:

Av Kameo | Publisert 08.juli 2020


Jonas, er du en god investor?

Jeg skulel gjerne vært en mer aktiv sparer enn hva jeg er. Mine største investeringer har vært min egen bolig, når jeg kjøpte en tomt og bygde et hus. Jeg tror og håper at det er en god investering, både på kort og lang sikt. 


Hvordan begynte du å investere?

Jeg begynte å spare på børsen ganske sent, ifølge meg selv. Når jeg innså at jeg burde vært mer aktiv, begynte jeg å spare i indeksfond. Det er selvfølgelig aldri for sent og jeg synes alle burde begynne å spare, uansett alder. 


Hvordan velger du investeringene dine?

Siden jeg har en lang bakgrunn innen eiendomsutvikling og er interessert i eiendom, velger jeg neste utelukkende eiendsomsrelaterte investeringer. Det er i det segmentet jeg har mest kunnskap og føler meg mest komfortabel. De beste investeringene gjøres vanligvis med kunnskap i ryggen og det er derfor viktig å være belest og vite hva man investerer i. 


Jonas - fastighetsinvestering

Bildet viser et hus Jonas selv har bygget og i dag bor i, sammen med familien - en av hans største eiendomsinvesteringer. 


Hva er din beste handel?

De beste investeringene har jeg gjort når jeg har jobbet med kompetente mennesker. For eksempel har jeg jobbet med veldig flinke utbyggere i eiendomsprosjektene jeg selv har skapt. Det har hjulpet meg å gjøre gode investeringer. 


Hva er din dårligste handel?

Min dårligste handel er absolutt de kortsiktige, "enkle penger"-investeringene jeg har gjort. Det lønner seg nesten aldri å tenke kortsiktig, 


Hva er dine beste sparetips?

Tipsene jeg mener alle bør ha er: 

  •  Å spare langsiktig
  •  Å spre risikoen din
  •  Å eie din egen bolig