Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Hvordan sparer du... Linda?

Hvordan investerer du...Linda

Vi ser videre på hvordan andre sparer! Det er på tide at vår Marketing Project Manager, Linda, forteller om hvordan hun sparer. Linda forteller blant annet at det kan føles skummelt med investeringer i begynnelsen, og hvordan hennes investeringsreise begynte. Hun gir også tips til andre som ønsker å komme i gang med sparingen på børsen. 

  • Del:

Av Kameo  I  Publisert 20.10.20 


Hei Linda, er du en god investor?

Hei! Jeg har blitt bedre de siste årene i alle fall. Jeg sparer månedlig på børsen og legger også penger på en sparekonto med renter hver måned, for å kunne kjøpe mitt første hjem i nær fremtid. I ettertid skulle jeg imidlertid ønske at jeg hadde begynt å investere på børsen tidligere.


Hvordan begynte du å investere?

Jeg har alltid tenkt at jeg ønsket å investere på børsen, men følt at jeg ikke hadde nok kunnskap, og derfor ikke turt. Det var først under studiene på universitetet jeg virkelig tok tak i det. Jeg møtte da en venninne som også var interessert, men som heller ikke hadde kommet i gang. Vi bestemte oss for å ta tak i det sammen og ble med i Unga Aktiesparare. Jeg begynte også å høre på forskjellige podcaster og ble med i forskjellige Facebook-grupper. Etter det skjønte jeg at det faktisk ikke var så komplisert.


Hvordan velger du investeringene dine?

Jeg investerer mest i indeksfond. Jeg har noen få aksjer i porteføljen min, men jeg har forsøkt å bygge en portefølje som jeg ikke trenger å overvåke daglig, og som gjør meg stresset. Når jeg velger aksjer og fond, prøver jeg alltid å spre risikoen over flere bransjer og regioner, og investere i ting jeg tror på langsiktig. Takket være at jeg begynte å jobbe i Kameo, har jeg også forstått hvor enkelt og viktig det er å spre risikoen utenfor aksjemarkedet.


Hva er din dårligste investering?

Jeg har ikke rukket å gjøre noen skikkelig dårlige investeringer enda, men det kommer vel sikkert...


Hva er din beste investering?

Aksjen i min portefølje som har gått best er nok Avanza. Jeg tror at den ligger på ca. +90%. Ellers tror jeg mitt beste "trekk" var å fortsette å investere som vanlig under børsraset i begynnelsen av mars. 


Hva er ditt beste sparetips?

  • Hvis du ikke har begynt å investere ennå, men har lyst, er mitt beste tips å undersøke - hør på podcaster, bli med i forskjellige facebook-grupper og ikke gjør det vanskeligere enn det trenger å være. I dag er det superenkelt å spare månedlig automatisk og å la pengene arbeide og vokse selv.
  • Et annet tips er å omgi deg med personer som har samme investeringsinteresse som deg. For eksempel startet min venn og jeg en litt mindre aksjegruppe for kvinner, for å inspirere andre kvinner til å begynne å investere. Vi møtes en gang i måneden for å snakke om alt som har med investeringer å gjøre - det har også holdt min egen drivkraft oppe.

Merk at alle holdninger og anbefalinger som uttrykkes i dette intervjuet er personlige. Enhver investering er forbundet med risiko, og du bør alltid ta egne vurderinger innen du investerer.