Telefonen vår er stengt fra kl15 den 22. desember til kl09 den 2. januar. Om du skulle ha noen spørsmål, kontakt oss gjerne på helpdesk@kameo.no. Vi ønsker alle Kamigos en god jul, og et riktig godt nytt år!

Vår telefonsupport er dessverre stengt i dag på grunn av begrenset bemanning, men åpner igjen i morgen. Har du spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på helpdesk@kameo.no.

Mikrobrenneri fikk kapital av Kameos investorer

Nordhavn Coffee Roasters

I august 2019 tok Nordhavn Coffe Roasters opp et lån via Kameo til oppkjøp av kvalitetskaffe fra Honduras. I mai ble lånet fullt tilbakebetalt, og i denne anledning spurte vi det danske brenneriet om hvordan det har gått med både kaffebønnene og virksomheten. 

  • Del:

Av Kameo | Publisert 02.juli 2020


Av de 250 sekkene med grønne kaffebønner fra Honduras hadde selskapet kun 35 sekker igjen på lageret i mai. En del av den importerte kaffen er solgt til andre brennerier i Danmark (120 sekker var forhåndssolgt), og en annen del inngår i NCRs egne kaffeblandinger. 

"Kundene har vært veldig fornøyde med kvaliteten på denne kaffen, som nå er en av hovedingrediensene i vår bestselger Organic Espresso Blend," forteller Francesco Impallomeni fra Nordhavn Coffee Roasters, som også peker på muligheten for å bygge et samarbeid direkte med produsentene i Honduras og dermed bidra til å styrke lokalsamfunnet. 


Fra en kaffeplantasje i Honduras til en iskremprodusent i Danmark

"Vi planlegger å fortsette samarbeidet med CAFESCOR i nærmeste fremtid ved å kjøpe kaffe fra den nye innhøstingen, enten alene som vi gjorde i fjor ved hjelp av lånet via Kameo, eller sammen med andre brennerier som kjøpte kaffen av oss da den var fraktet til Danmark", sier Francesco. "Vi mener at det ultimate målet med direkte handel er å bygge opp langsiktige og stabile avtaler med produsentene der kaffen dyrkes". 

NCR fikk tidlig i mai en oppdatering fra CAFESCOR om Covid19-situasjonen, og tilbakemeldingen var heldigvis at regionen ikke var spesielt påvirket, og at driften på kaffeplantasjene fortsatte uten forsinkelser. 

Hjemme i København har NCR brukt de siste månedene på vedlikeholdelse og forbedring av brenneriet og lagerfasilitetene. De har bl.a. bygget et showroom til kaffemaskinene og bryggeutstyret, samt et coffee lab hvor de holder baristakurs m.m.

Samtidig har de inngått et nytt partnerskap med en kjent dansk iskremprodusent, så NCRs Honduras Alto de los Santos er blant ingrediensene i en kaffebasert is nå i sommer. 


Les mer om Nordhavn Coffee Roasters


Kaffebuske - Honduras
Nordhavn Coffee Roasters
Risteri og butik i København