Invester direkte i eiendoms- og bedriftslån

Med lånebasert crowdfunding kan du investere direkte i eiendoms- og bedriftslån med høy forventet avkastning*. Alle lån er sikret med pant i eiendom eller kausjon.

Invester i lån og få 5-15 % i forventet avkastning*

  • Lett å komme i gang - ingen avgifter
  • Månedlige faste renteutbetalinger
  • Alle lån har vært gjennom en grundig kredittvurdering
  • Kameo har konsesjon fra det danske Finanstilsynet

* å investere via Kameo innebærer risiko, som kan påvirke din avkastning.

Aktuelle lån

Kameo på Nordnets podcast "Pengepodden"

Sebastian Martens Harung

Sebastian Martens forteller om Kameo og crowdlending. Du får høre mer om Kameos screeningprosesser og hvordan de ulike prosjektene blir kredittvurdert. Du hører også i detalj om hvordan du som investor får tilbakebetalt rentene, og selve pengeflyten.

Hør om Kameo på Pengepodden

Reza Neshat, investerare, Stockholm

"Enkelt og med meget bra avkastning"

Reza Neshat, investor, Stockholm

Kom i gang på tre minutter

create_account

Åpne en investeringskonto

Start med å fylle i inn personlig informasjon, og verifiser deg med BankID. Ingen avgifter. 

Hantering av pengar

Sett inn penger på din konto

Overfør penger til din konto, som er en klientkonto hos DNB. Laveste innskuddet er 500 kroner. 

invest

Invester i bedriftslån

Velg lånene du vil investere i, og hvilket beløp du vil investere. Først til mølla gjelder på hvert lån. 

returns

Få stabil og høy avkastning på 5 - 15 % på hvert lån

Når låntaker har signert låneavtalen, trekkes ditt investerte beløp fra investeringskontoen og du mottar månedlige rentebetalinger.  

Hvordan fungerer lånebasert crowdfunding?

Kameo Konsept

Gjennom Kameo og crowdfunding får du nå mulighet til å være med å finansiere lønnsomme bedrifter og eiendomsprosjekter som det tidligere ikke har vært mulig å være med på.

  • Del:

Du velger selv hvilke bedrifter eller prosjekter du vil låne ut penger til og hvor mye du vil investere i hvert lån. På den måten kan du selv sette sammen din egen kredittportefølje og spre risikoen* samt få en stabil og høy avkastning. Lånene på markedplassen gir mellom 5-15% årlig rente.

Når låneauksjonen er avsluttet inngår bedriften en låneavtale og du som investor begynner å motta faste månedlige renteinnbetalinger til din konto.

Alle prosjekt og lån som publiseres på vår markedsplass har gjennomgått en nøye kredittsjekk. Lånetakerne er i de fleste tilfeller veletablerte selskap med stabil kontantstrøm, og lånene sikres vanligvis gjennom pant i eiendom eller ved personlig sikkerhet. Prosjektenes sikkerhet vil kommuniseres tydelig i hver enkelt prosjektbeskrivelse.

Kameo tar hånd om all juridisk dokumentasjon, betalinger og ivaretar långivers intresse om låntaker skulle få betalingsproblemer. For dette har vi konsesjon fra det danske Finanstilsynet.

* Les mer om hvordan kredittrisiko håndteres nedenfor.

Når tegningsperioden er avsluttet

countdown low resolution

Etter utløpt tegningsperiode begynner prosessen med å ferdigstille låne- og sikkerhetsavtalen mellom Kameo og lånetakeren.

Når låneauksjonen er avsluttet signerer låntaker og Kameo låneavtalen. Kameo signerer på vegne av alle investorene. Denne prosessen kan ta opp til 5 virkedager. Første rentebetaling skjer 1 måned + maks. 5 virkedager etter avsluttet låneauksjon. Inntil låneavtalen er ferdigstilt står ditt bud som «reservert» på din konto. Følg opp status på dine investeringer ved å logge inn på din personlige Kameo-konto.

Logg inn her

To typer av lån du kan investere i

Fastighetslån

Eiendomslån

Lån til eiendomsutviklere som søker finansiering til kjøp eller utvikling av eiendommer. Det kan for eksempel være kortsiktige byggelån eller subordinerte lån. Typisk lånetid vil  være 3-24 måneder med 5-15% rente.

Företagslån

Bedriftslån

Lån till skandinaviske bedrifter som søker finansiering av arbeidskapital eller investeringer. Typisk lånetid er 3-24 måneder, med 5-15% årlig rente.

Gå ikke glipp av neste investeringsmulighet

Meld deg på vårt nyhetsbrev, så blir du oppdatert hver gang vi legger ut et nytt lån.

Nysgjerrig og vil vite mer?

Säkerhet

Brukersikkerhet

I tråd med myndighetenes krav sørger vi for at nettsiden, plattformen og våre tjenester er sikre for deg å bruke. Les mer om brukersikkerhet.

Om crowdfunding konceptet

Om konseptet

Gjennom Kameo kan du investere direkte i eiendoms- og bedriftslån i Skandinavia, til en rente på 5 - 15 %. Konseptet kalles lånebasert crowdfunding. Les mer om lånebasert crowdfunding.

Risk och kreditbedömning

Risiko & kredittvurdering

Som med alle typer investeringer forekommer det risiko. Les mer om forventet avkastning og hvordan vi arbeider for å begrense risikoen.