Sammen kan vi skape et bedre finansmarked

Alle burde få muligheten til å være med å investere i verdiskapningen som skjer i det norske eiendoms- og småbedriftsmarkedet. Til en høy forventet avkastning. Vi har derfor skapt en plattform som gjør det mulig - en plattform for lånebasert crowdfunding.  

Via Kameo kan privatpersoner og institusjoner investere direkte i lån til eiendomsprosjekter og småbedrifter. Eiendomsutviklere og småbedrifter kan på sin side gjennomføre flere eiendomsprosjekter, ansette flere medarbeidere eller investere i andre tiltak som gir økt vekst. 

Velkommen til Kameo

Idéen om lånebasert crowdfunding kommer opprinnelig fra Storbritannia og kan forklares som den finansielle grenen av delingsøkonomien. 

Kameo ble grunnlagt i 2014, og fikk konsesjon fra det danske, norske og svenske Finanstilsynet i 2016. Kameo eies av ansatte, styret og et knippe engle-investorer. Vi har kontorer i Stockholm og Oslo. 

Vi er i hovedsak onlinebaserte, og bruker nye tekniske løsninger for å effektivisere låneprosessene. Vi håper derfor å kunne redusere avstanden mellom lånetager og lånegiver, og på den måten hjelpe investorer med å få bedre avkastning samtidig som flere eiendomsutviklere og småbedrifter får mer finansiering. Enkelt, rettferdig og fleksibelt- til renter som passer alle. 

Sebastian Martens Harung, Kameo

"Vi står i døren til finansmarkedet. Og den er åpen for deg"

Sebastian Martens Harung, daglig leder og co-founder, Kameo

Team

Vanja Eriksson - VD på Kameo Sverige

Vanja Eriksson

Daglig leder Sverige

Vanja er daglig leder i Sverige, og er blant annet ansvarlig for Kameos markedsføring. Vanja har tidligere jobbet på Itrim som sjef med ansvar for ekspansjon. Hun har også lang erfaring med startups innen helse, retail og HR-Tech. Vanja har en bachelorgrad i Statsvitenskap fra Stockholms universitet.

Kontakt Vanja på vanja@kameo.se

Sebastian Martens Harung, VD

Sebastian Martens Harung

Daglig leder Norge, co-founder

Sebastian er gründer og daglig leder av Kameo Norge. Han har tidligere jobbet i DNB Markets, der han hovedsaklig arbeidet innen Corporate Finance med emisjoner og M&A. Sebastian har en MSc i Finans fra Handelshøjskolen i København.

Kontakt Sebastian på sebastian@kameo.no

Urban Stärner

Urban Stärner

Teknisk ansvarlig

Urban har en lang karriere innen fintech bak seg. Han begynte som analytiker hos Pareto, før han var med å etablere Nordnet som teknisk sjef. I 1997 grunnla han Avanza Bank, der han jobbet som CTO frem til det ble solgt til HQ. Urban er også styremedlem i Trapets AB, som er en markedsledende leverandør av compliance-tjenester til banker.

Ola Heldal

Ola Heldal

Forretningsutvikling og analyse

Ola har mange års erfaring fra finans- og kredittmarkedet, både som analytiker og som trader. Han har blant annet jobbet for Morgan Stanley, Bank of America og sist for Danske Bank Markets. Før dette jobbet Ola fire år som marinejeger for Forsvaret. Ola har en BSc fra Simon Fraser University i Canada og en MSc fra London Business School.

Kontakt Ola på ola@kameo.no

Leif Gromstad

Leif Gromstad

Forretningsutvikling, Rådgiver

Leif er investor og management consultant. Han har lang og bred styre- og ledererfaring innen bl.a. energi og IT, som tidligere Vice President/Group CIO i Vattenfall konsernet,

Adm dir Vattenfall Norge, Markedssjef SkanKraft, Salgsjef IBM.

Utdannet Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI

Kontakt Leif på leif@kameo.se

Frode Sørensen

Frode Sørensen

HR / Compliance Manager

Frode er ansvarlig for menneskene i Kameo, og leder også vårt compliance-arbeid. Han har lang erfaring fra Forsvaret, hvor han har hatt flere stillinger i Hans Majestet Kongens Garde, blant annet som sjef for Gardemusikken. Han har også erfaring som kontorleder og HR-medarbeider i Utdanningsetaten i Oslo kommune. I tillegg til Hærens befalsskole har Frode en bachelorgrad i Anvendt datateknologi fra Høgskolen i Oslo og Akershus.

Kontakt Frode på frode@kameo.no

Haakon Gromstad

Haakon Gromstad

Analytiker

Haakon er opprinnelig fra Arendal, og er student ved Handelshøyskolen BI, hvor han går siste år på siviløkonomstudiet med spesialisering innen finans. Han har tidligere jobbet med bilsalg.

Kontakt Haakon på haakon@kameo.no

Markus Linell

Markus Linell

Eiendomsanalyse

Markus kommer rett fra skolebenken og er student på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm, der han kombinerer studier i eiendomsutvikling med sin tid jobb i Kameo. Han har definitivt gründerånden i seg, og sammen med fire medstudenter solgte han sin første bedrift allerede som 18-åring.

Kontakt Markus på linell@kameo.no

Elmer

Elmer Tikkanen

Webanalytiker

Elmer har erfaring fra bedriftssupport fra en av Nordens største telekomselskaper. I tillegg har Elmer de siste årene drevet et selskap innenfor musikkproduksjon. Elmer har en stor teknisk interesse som preges av en vilje om å finne nye og effektive løsninger. 

Kontakt Elmer på elmer@kameo.se

Styret

Helge Lunde

Helge Lunde

Styremedlem

Helge er seniorkonsulent og partner hos Crux, og har tidligere vært daglig leder for Signatur og Digi. Han har i tillegg vært senior aksjemegler hos RS Platou, Kaupthing og Orion Sec, samt seniorkonsulent hos GK Nordic. Hans kompetanesområder er finans, PR og kommunikasjon. Utdanning: Graduate Engineer NTNU, B.ComHIOF.

Svein Jacobsen

Svein S. Jacobsen

Styreleder (Norge)

Svein er profesjonelt styremedlem og har erfaring som styremedlem for bl.a. Expert, Nordea, Orkla, og Tomra, hvor han også har vært administrerende direktør. Hans kompetanseområder er bank og finans. Utdanning: MBA Business Economics fra NHH.

Bjørn Braaten

Bjørn Braaten

Styremedlem

Bjørn er investor og har tidligere vært involvert i flere store selskaper, bl.a. sjef for Statkraft, samt eier og co-founder av Avanza Bank AB, Skankraft og BMH Invest. Hans kompetanseområder er finans, risikokapital og fintech. Utdanning: Technische Universität Berlin; Engineer & B.Com.

Milad Jafei, ledamot i Kameo

Milad Jafaei

Styremedlem

Milad stiftet og er i dag daglig leder for Västprojekt AB som er et eiendomsutviklings- og investeringsselskap i Gøteborg. Selskapet har investert i Svenska Företagslager AB og Ringölager AB, i tillegg til flere andre eiendomsprosjekter. Før Västprojekt ble stiftet var han involvert i en rekke ulike selskaper i eiendomsbransjen.

Anton Johansson

Anton Johansson

Styremedlem

Anton er seniorpartner hos Grebban, grunnlegger av Headler, styremedlem i Reco og rådgiver for blant annet Vattenfall, Fyndiq, Dailybitsof, E-commerce Park of Sweden og Weld. Anton har tidligere vært markedssjef hos Twingly og daglig leder i Osom, som han også stiftet. Hans kompetanseområder er e-handel, startups og sosiale medier.

Warren Campbell, styrelsemedlem i Kameo

Warren Campbell

Styreleder (Sverige og Danmark)

Warren er gründer og investor. Han grunnla Vireo Energy og er i dag daglig leder. Han er også partner hos McKinsey and Co. Hans kompetanseområder er finans og startups. Utdanning: MBA Melbourne Business School; BSc Engineering, Sydney Univerity.

Vårt navn og vår logo

Kameo logga

Vi synes ikke en bank eller andre mellomledd bør spille hovedrollen i finansmarkedet. 

Kameo er en nordisk versjon av det engelske begrepet Cameo role, som betyr at man har en bakgrunnsrolle. Noen andre har hovedrollene. Tanken er at Kameo skal spille bakgrunnsrollen, og at våre kunder skal spille hovedrollene. Investorene på den ene siden, småbedriftene og eiendomsutviklerne på den andre. 

Vi mener at et velfungerende finansmarked er demokratisk, hvor ikke det er mellomleddene som styrer tilgangen, avkastningene eller finansieringen. Alle skal kunne være med - og vi vil være døråpneren. 

Som et symbol på dette er vår logo basert på et gammelt nordisk tegn som kalles triquetra. Dette består av tre sammenkoblede deler, og vi liker å tenke at de tre delene representerer investorer, eiendomsutviklere og småbedrifter, samt Kameo.  

Samarbeidspartnere

  • Nordic Trustee
  • FCG logo
  • BankID
  • Nordea
  • UC
  • Bisnode
  • DNB
  • Setterwalls
  • Delphi
  • Trapets