Generelle spørsmål og svar

Allmänna frågor och svar

Generelt

Generelle spørsmål

Frågor och svar om företagslån

Låntakere

Spørsmål for låntakere

Frågor och svar om att investera med crowdfunding

Långivere

Spørsmål for långivere

Generelle spørsmål og svar

Allmänna frågor och svar

Generelle spørsmål

  • Del:

Hva gjør Kameo?

Kameo er en plattform for lånebasert crowdfunding, der personer og institusjoner kan investere i bedriftslån til entreprenører slik at de kan gjennomføre eiendomsprosjekter eller utvikle bedriften ved hjelp av finansieringen fra Kameo. Vi tar oss av administrasjonen av lånet, oppretter de juridiske dokumentene som kreves og gjennomfører kredittanalyser av alla prosjekter innen de publiseres på markedsplassen. Kameo innehar ikke lenger rollen som låneagent for låneavtalen. Det innebærer at det er en nøytral tredjepart som håndterer sikkerheten for et lån og styrer prosessen på vegne av långivere dersom låntaker opplever betalingsproblemer. 

Er Kameo godkjent av Finanstilsynet?

Kameo har konsesjon som betalingsforetak fra Finanstilsynet i Danmark, som er godkjent i Sverige gjennom etablering av filial, og er registrert som låneformidler hos Finanstilsynet i Norge. 

For hvilken tidsperiode angis lånerenten?

Det er alltid den årlige renten som angis.

Når betales rente og amortisering?

Låntakeren betaler renten månedsvis, men kan velge om amortiseringen skal skje månedsvis, kvartalsvis eller på sluttdagen. 

Er det amorteringskrav?

Nei, du kan velge å betale tilbake hele lånebeløpet på lånets sluttdag.

Hva innebærer det at Kameo er godkjent av det danske Finanstilsynet?

Godkjennelse fra det danske Finanstilsynet innebærer mange krav og bestemmelser. Vi har derfor strenge interne rutiner og samarbeider tett med ledende eksterne rådgivere for å sikre at vi alltid følger de juridiske kravene. Kameo følger samme rutiner som bankene når det gjelder blant annet kontroll av ID, håndtering av data og tiltak mot hvitvasking. Godkjennelsen krever også at vi setter av kapital som blant annet skal finansiere forvaltningen av lån som formidles via plattformen, dersom Kameo skulle opphøre.