Generelle spørsmål og svar

Allmänna frågor och svar

Generelt

Generelle spørsmål

Frågor och svar om företagslån

Låntakere

Spørsmål for låntakere

Frågor och svar om att investera med crowdfunding

Långivere

Spørsmål for långivere

Generelle spørsmål og svar

Allmänna frågor och svar

Generelle spørsmål

  • Del:
Hva gjør Kameo?

Kameo er en plattform for lånebasert crowdfunding, der personer og institusjoner kan investere i bedriftslån til entreprenører slik at de kan gjennomføre eiendomsprosjekter eller utvikle bedriften videre. Vi tar oss av administrasjonen av lånet, oppretter de juridiske dokumentene som kreves og gjennomfører risikoanalyser av alla prosjekter innen de publiseres på markedsplassen. Som registrert låneformidler hos Finanstilsynet, må Kameo være nøytral og ikke representere en part i en låneavtale. Dette vil fremover bli gjort av Lindorff Capital AS (Lindorff), regulert i egne avtaler mellom långiverne i et lån og Lindorff. Lindorff vil kjøpe det misligholdte lånet fra långiverne, og forsøke å drive inn lånet blant annet ved å realisere stilt sikkerhet.

Er Kameo godkjent av Finanstilsynet?

Kameo har konsesjon som betalingsforetak fra Finanstilsynet i Danmark, som er godkjent i Sverige og Norge gjennom etablering av filialer. Kameo Norwegian Branch er registrert som låneformidler hos Finanstilsynet i Norge. 

For hvilken tidsperiode angis lånerenten?

Det er alltid den årlige renten som angis.

Når betales rente og amortisering?

Låntakeren betaler renten månedsvis, kvartalsvis eller halvårlig, men kan velge om amortiseringen skal skje periodisk eller på sluttdagen. 

Er det amorteringskrav?

Nei, du kan velge å betale tilbake hele lånebeløpet på lånets sluttdag.

Hva innebærer det at Kameo er godkjent av Finanstilsynet?

Godkjennelse fra det danske Finanstilsynet innebærer mange krav og bestemmelser. Vi har derfor strenge interne rutiner og samarbeider tett med ledende eksterne rådgivere for å sikre at vi alltid følger de juridiske kravene. Kameo følger samme rutiner som bankene når det gjelder blant annet kontroll av ID, håndtering av data og tiltak mot hvitvasking.